Skip to main content

Zeer kort proces op zeer korte termijn

De gemeente De Bilt start al a.s. maandag 25 januari 2021 met een (vervolg-)participatieavond voor bewoners over de plaatsing van zonneweiden en hoge windturbines in de gemeente in het kader van schonere energieopwekking. De bijeenkomst vindt i.v.m. de coronamaatregelen online plaats. Aanmelden om deel te nemen kan middels de button elders op de pagina.

Protesten tegen locaties

Waar moeten deze grote energie-opwekkers hun plek krijgen? Een plaats aan de buitengrens van de gemeente dichtbij Lage Vuursche, gemeente Baarn, heeft al tot protesten van die kant geleid. Tegen het “Zonnepark Achterwetering” langs de Kon. Wilhelminaweg/N417 tegenover restaurant Helden, zijn er ook protesten, maar de besluitvorming daarover is nog niet afgerond. Andere nieuwe schone manieren van energieopwekking komen niet aan de orde, omdat zij te weinig energie zouden opleveren.

Korte periode Kansenkaart

Evenals bij het project over nieuwbouw in de gemeente komt er een zogenaamde Kansenkaart waarop bewoners kunnen aangeven welke plekken zij wel en niet geschikt vinden. Deze Kansenkaart is maar kort, ongeveer één week beschikbaar, van 30 januari t/m 7 februari 2021. Spoedig daarop wil de gemeente haar beleid in deze vaststellen. Dat is allemaal héél kort dag.
De Kansenkaart is bereikbaar via de website van de gemeente, zie de button.

Meld u hier aan voor de onlinebijeenkomst (verlopen)Ga hier naar de Kansenkaart

Let op: de Kansenkaart is pas op 30 januari beschikbaar; de pagina bevat wel algemene informatie over het energiebeleid.