Skip to main content

Dé Groenekanse traditie tussen Sint en Kerst!

Alweer een geslaagde kerstborrel in Groenekan

Na het grote succes van vorig jaar nodigde nu de kersverse Vereniging Groenekan de dorpsbevolking uit voor een kerstborrel. Gezien de ook nu weer ruime belangstelling en de geanimeerde sfeer maakt die borrel een goede kans om uit te groeien tot een gewaardeerde dorpstraditie.

Plaats van samenkomst op donderdagavond 19 december was de Nijepoortschool, die geheel belangeloos wederom haar locatie beschikbaar stelde. In een ongedwongen sfeer maakten old hands en nieuwe bewoners kennis met elkaar en werd teruggekeken op een veelbewogen jaar. Vanzelfsprekend maakt de bouwlocatie (maximale scrabblewaarde 198 punten!) nog steeds de tongen los. Het dorp moet kennelijk haar kernwaarden meer ‘uitventen’ onder lokale politici.

De Vereniging Groenekan nam de gelegenheid te baat om, naast het inschrijven van nieuwe leden, middels een kleine enquete ook het relatieve gewicht van een aantal basisvoorzieningen voor het dorp vast te stellen. De uitslag daarvan zal via de website (www.vereniginggroenekan.nl) en in de lokale pers bekend worden gemaakt.

Het dorp kijkt opnieuw terug op een geslaagde kerstborrel. Volgende keer is Vereniging Groenekan ruim een jaar operationeel en zou een bestuurlijke terugblik, en wellicht ook een blik in de toekomst, mogelijk en welkom zijn.

 

 

DE GROENKANSE TRADITIE TUSSEN SINT EN KERST

Na het grote succes van vorig jaar organiseren we ook dit jaar weer een gezellig samenzijn met kerstbomen, haardvuur, kerstmuziek, (glüh)wein en warme choco als decor.

Vereniging Groenekan organiseert de borrel in samenwerking met de Nijepoort. In een ongedwongen sfeer kijken we terug op een veelbewogen jaar.

We leggen wel eerst de kleinsten op bed (voor volwassenen is er wijn/bier tegen een kleine vergoeding).

Ook houden we weer een kleine enquête.
Deze keer willen we weten welke basisvoorzieningen u in ons prachtige dorp belangrijk vindt. Enquêtes wijzen uit dat dorpsbewoners gemiddeld best tevreden zijn over de leefbaarheid in hun dorp, maar basisvoorzieningen wel belangrijk vinden. En welke zijn dat voor u?
De basisschool? De huisarts? Snel internet? De brandweer? Een gezamenlijk clubhuis? Het speelbos? Een gymzaal?
De uitslag vermelden we hier op de website.

U komt toch ook?

Einde jaar borrel Groenekan:

Donderdag 19 december 2019 van 19.30 tot 22.00 uur Speelplein Nijepoortschool, Versteeglaan 144.

Aanmelden is niet nodig.

Roulerende foto’s.
Klik op de afbeelding om de foto te bekijken of te downloaden.