Skip to main content

Wat is Soenda festival?

Soenda festival is een elektronisch georiënteerd muziekfestival met een lokale, regionale, landelijke en internationale aantrekkingskracht, waar jaarlijks circa 18.000 bezoekers van 18+ op afkomen. In 2009 vond, op SOIA (Strand Oog in AL) de eerste editie van het Soenda festival plaatst. Sinds 2011 wordt het festival georganiseerd op de huidige locatie in de Ruigenhoekse polder. De komende editie betreft de 12e editie van het festival.

Bezoekers komen voor de optredens van nationale en internationale artiesten. Er is op Soenda festival ruimte voor zowel talentvolle, jonge artiesten als voor de gevestigde internationale namen. Naast de diverse optredens wordt er ook ruimte geboden aan foodtrucks met lekker eten, zijn er installaties van kunstenaars en architecten te bewonderen en zijn er spectaculaire decors en lichtshows te zien. Het festival wordt afgesloten met een vuurwerkshow.

Waar vindt Soenda festival plaats?

Soenda festival vindt plaats in de Ruigenhoekse polder, dat onderdeel uitmaakt van het Noorderpark aan de noordkant van Utrecht. Het terrein heeft als bestemming recreatie waar ook evenementen onder vallen. Zie de plattegronden elders op deze paginaplattegrond.

Wanneer vindt Soenda festival plaats?

Soenda Festival vindt plaats op zaterdag 21 mei 2022. Het festival start om 12.00 uur en is om 23.00 uur afgelopen.

Wanneer vindt de op- en afbouw van Soenda festival plaats?

De op- en afbouw van het festival vindt plaats in de periode van maandag 9 mei t/m vrijdag 27 mei. In de periode na 27 mei kan het zijn dat er nog herstelwerkzaamheden worden uitgevoerd aan het terrein. Zie onderstaand de belangrijkste data op een rij:

  • Van maandag 9 mei t/m donderdag 12 mei wordt de opbouw van het festival opgestart. Gedurende deze dagen wordt de infrastructuur opgebouwd. Dit bestaan o.a. uit het leggen van rijplaten[1] en pontons en het bouwen van bruggen en enkele tenten. Gedurende deze periode worden mogelijk kleine delen van het terrein, voor uw en onze veiligheid, tijdelijk afgesloten. U kunt in deze periode wel te allen tijde, eventueel te voet, passeren.
  • Van vrijdag 13 mei t/m dinsdag 24 mei is het volledige festivalterrein afgesloten. We vragen u dan ook om het festivalterrein, ook wanneer er voor de werkzaamheden tijdelijk even een doorgang naar het terrein open staat, niet te betreden. Wij sluiten het terrein af voor uw en onze veiligheid. (Zie het rood gearceerde gedeelte op de plattegrond.)
  • Op zaterdag 21 mei, wanneer het Soenda festival plaatsvindt, zijn ook een aantal gebieden om het festival heen beperkt toegankelijk. Het gaat dan o.a. om de parkeerplaatsen aan de oostkant van het terrein en het pad aan de zuidkant van het terrein. (Zie het blauw gearceerde gedeelte op de plattegrond.)
  • Van woensdag 25 mei t/m vrijdag 27 mei wordt de infrastructuur weer afgebouwd. Gedurende deze periode worden mogelijk kleine delen van het terrein, voor uw en onze veiligheid, tijdelijk afgesloten. U kunt in deze periode wel te allen tijde, eventueel te voet, passeren.
  • Na 27 mei, wanneer alles is opgeruimd kan het zijn dat er kleine zaken hersteld moeten worden aan het terrein. Het gaat dan bijvoorbeeld om het terugplaatsen van voorzieningen en het inzaaien van bepaalde delen.

Wie organiseert Soenda festival?

Soenda Festival wordt georganiseerd door Soenda BV, dat onderdeel is van Elevation Events. De Utrechtse organisatie is in 2009 opgericht. De organisatie houdt zich bezig met het ontwikkelen en organiseren van festivals: van concept tot aan de realisatie hiervan. De zelf-producerende organisatie levert met creatieve en vernieuwende concepten een bijdrage aan een aansprekende festivalagenda voor jongvolwassenen in Utrecht en omstreken.

Hoe komen bezoekers naar Soenda festival?

Bezoekers komen op verschillende manieren naar het festival. Via de website en sociale media worden bezoekers geadviseerd en gestimuleerd om met de fiets of het OV naar het festival te komen. Een groot deel van de bezoekers komt uit de directe omgeving, hier is een aparte fietsenstalling voor ingericht aan de Gageldijk. Vanaf Station Overvecht rijden er pendelbussen van en naar de het festival.

Kunt u gedurende de periode dat het Soenda festival en de op- en afbouw daarvan plaatsvindt gewoon gebruik maken van de Ruigenhoekse polder?

Ja, zowel tijdens de op- en afbouw als gedurende het Soenda festival, blijft een deel van de Ruigenhoekse polder beschikbaar voor fietsers en wandelaars. Welke gebieden dit precies zijn staat hieronder toegelicht en wordt weergegeven op de plattegronden.

  • In de perioden van maandag 9 mei t/m donderdag 12 mei en in de perioden van woensdag 25 mei t/m vrijdag 27 mei, kan het zijn dat, voor uw en onze veiligheid, af en toe kleine delen van het park worden afgesloten. U kunt in die periode wel ten alle tijden passeren. Het hele park is dus nog beschikbaar.
  • Van vrijdag 13 mei t/m dinsdag 24 mei is een deel van de Ruigenhoekse polder volledig afgesloten. (Zie het rood gearceerde gedeelte op de plattegrond.) Ook enkele fietspaden die de Ruigenhoekse polder doorkruizen zijn in die periode niet beschikbaar. Voor deze afsluitingen wordt een omleiding ingesteld. Voor uw en onze veiligheid vragen we u deze omleidingsroutes te volgen en het afgesloten deel niet te betreden. (Zie de omleidingsroute op de plattegrond)
  • Op zaterdag 21 mei, wanneer het Soenda festival plaatsvindt, zijn ook een aantal gebieden zoals de parkeerplaatsen aan de oostkant van het terrein en het pad aan de zuidkant van het festivalterrein minder goed bereikbaar. (Zie het blauwe gearceerde gedeelte op de plattegrond.)

 

Klik op de afbeelding om te vergroten.