Herinrichting tot fietsstraat

Klik op de afbeelding om te vergroten

De gemeente Utrecht heeft een plan gemaakt om de Bastionweg verkeersveiliger te maken. zij wil betrokkenen informeren over dit plan en nodigen u uit voor een online informatieavond.
De bijeenkomst is op dinsdag 8 juni 2021 tussen 19.30 en uiterlijk 21.00 uur. Hebt u vragen? Wilt u reageren? U bent van harte welkom. Het is nodig dat u zich vooraf aanmeldt voor de informatiebijeenkomst.

De gemeente Utrecht wil graag dat de Bastionweg verkeersveiliger wordt. Op deze weg wordt veel gewandeld en gefietst. Ook gebruiken fietsers en automobilisten het zuidelijk deel van de Bastionweg van en naar de Voordorpsedijk en de wijk Voordorp (alleen fietsers). De Bastionweg is ook een belangrijke schakel in de hoofdfietsroutes tussen Hilversum, Groenekan en Utrecht en tussen Voordorp en Rijnsweerd. Fietsers en voetgangers hebben nu niet echt een duidelijke en veilige plek op de Bastionweg. We willen de Bastionweg veiliger maken voor fietsers en voetgangers. We zien ook sluipverkeer op het noordelijk deel van de Bastionweg, dat zorgt voor extra drukte.

Kern van het plan is de inrichting van de Bastionweg als fietsstraat, waar de auto te gast is. Verder worden de aansluitingen op de spoorwegovergang en de Einthovendreef Zuid gewijzigd. De maximumsnelheid wordt 30km/u.

 

X